top of page

Dogodki

Vsebina in lokacija dogodkov se bo sproti prilagajala omejitvam glede preprečevanja širjenja bolezni covid-19.

Na vseh dogodkih, izvedenih v živo, je potrebno izpolnjevanje PCT pogoja ter uporaba zaščitne maske in drugih predpisanih ukrepov.

Uvodna interaktivna razprava:
Priprava plana za leto 2022

Sobota, 16.2.2022 ob 16. uri

Namenjena je mladim in njihovim staršem iz občine Radlje ob Dravi, da skupaj osvetlimo probleme in stiske, s katerimi se soočajo mladi. V stiskah mladi namreč ostajajo vse prepogosto sami, ne znajo si jih razložiti ali se z njimi primerno soočiti. Tukaj smo, da se z njimi povežemo, jih podpremo in opolnomočimo.

​Na uvodnem dogodku bodo predstavljene različne oblike pomoči, ki so mladim in njihovim staršem na voljo, ter cilji in smernice našega projekta, ki mladim v občini Radlje ob Dravi zagotavlja brezplačno strokovno pomoč in podporo.

Toplo vabljeni v čim večjem številu v soboto, 12. 2. 2022,  ob 16h.

Lokacijo sporočimo naknadno, saj se bo prilagajala število prijav.

Srečanje bo trajalo predvidoma 2 uri.

 

Dogodek bo izveden in v živo, pogoj PCT nujen.

Zaželena je predhodna prijava preko e-pošte: tina@freia.si.

01
02

Izkustvena spletna delavnica:
Ko spregovori telo

Datum še sporočimo

Na delavnici bomo skušali nakazati pot, kako (z)graditi temelje za prepoznavanje našega psihofizičnega stanja ("bodycheck") in se zares vprašati, kako smo.

 

Zanimalo nas bo, kako vzpostavit stik s telesom. Kaj stik s telesom sploh pomeni. Kako se umirimo in kako ga razumeti.

 

Stik s telesom je nujen za optimalen razvoj v zdravo, stabilno in empatično osebo in predstavlja osnovo naše duševne stabilnosti.

 

Ker bo delavnica potekala preko spleta, se je lahko udeležite tudi tisti, ki ne bi želeli razkriti svoje identitete drugim udeležencem, a ste vseeno zainteresirani za to temo. V tem primeru boste na delavnici lahko sodelovali pod psevdonimom.

Delavnica bo trajala predvidoma 2 uri. Zaradi kvalitete dela je število mest omejeno. Obvezne prijave: tina@freia.si.

Dogodek bo izveden na daljavo (online).

 

Kreativno - izkustvena delavnica:
Kakšne oblike so tvoji občutki?

Petek, 25.3.2022 ob 18. uri

Kreativno izražanje je v psihoterapiji obravnavano kot most med zavednim in nezavednim, med umom in telesom. Je kot proces nastajanja nečesa novega, ki vključuje raziskovanje nas samih in/ali služi namenu sprostitve ter zmanjševanju napetosti. Na delavnici bomo v sproščenem vzdušju preko meditacije in kreativnega izražanja na lahkoten, zabaven način odkrivali različne vidike sebe. Ker končni izdelek ni cilj naše delavnice, likovno predznanje ni potrebno.

Delavnica bo trajala predvidoma 3 ure.

 

Zaradi omejenega števila udeležencev so potrebne predhodne prijave na delavnico. Dan pred dogodkom boste prejeli dodatne informacije o izvedbi. Delavnica je omejena na 6-12 ljudi.

 

Več informacij in prijava: tina@freia.si

 

 

03
04
05

Delavnica z Blažko Garmut:
Z umetnostjo do boljšega počutja

Sobota, 5. 3. 2022, ob 14. uri

Umetnostna terapija je vrsta pomoči, ki temelji na ideji, da je kreativen proces ustvarjanja zdravilen in izboljšuje kvaliteto življenja. Spobduja osebnostno rast, pripomore k boljšemu razumevanju sebe, svojih čustev in občutkov, nas razbremeni, kadar smo preplavljeni s čustvi, obogati vsakdanje življenje in izboljša počutje. Primerna je za posameznike in skupine vseh starosti, ne glede na težave, s katerimi se soočajo.

Obstaja več različnih pristopov umetnostne terapije, ki se delijo glede na umetnostni medij. Najbolj uveljavljene so glasbena, likovna, plesno-gibalna in dramska terapija. Za vključitev v umetnostno terapevtski proces ni potrebno nikakršno predznanje iz katerega koli umetniškega področja. Nikoli ne ocenjujemo umetniške vrednosti izdelka, ampak se osredotočimo na kreativen proces, ki pomaga udeležencu.

 

Na delavnici bomo skozi različne kreativne dejavnosti (glasbene, plesno-gibalne in likovne dejavnosti) raziskovali sebe, svoja čustva in občutke. Ustvarjali bomo posamezno in v skupini, ter med pogovorom delili svoje izkušnje in doživetja, ki se bodo porajala med kreativnim procesom. Vabljeni vsi, ki se želite s pomočjo ustvarjanja povezati z drugimi in bolje spoznati delček sebe!

Dogodek bo trajal predvidoma 3 ure.

Število udeležencev je omejeno.

Obvezne prijave na: tina@freia.si ali na povezavi https://www.1ka.si/a/336eca15

 

Kreativno - izkustvena delavnica:
Ples v maskah. - Moja maska je ok!

Datum še sporočimo

Čeprav živimo v svetu, kjer radi poudarjamo, kako lepo je biti iskren, vemo, da je to v praksi dosti težje udejanjiti.
Odritost in pristnost sta s strani drugih mnogokrat nezaželjena ali nesprejeta. - Tako se naučimo nadeti to masko, ki jo opisujem.

BODIMO ISKRENI. - Vsak od nas nosi svojo. Ker se z njo zavarujemo, pridobimo svoj mir, prostor ali naklonjenost drugih.

Zakaj je dobro raziskati in opazovati svojo masko? Zakaj je dobro, da se jo naučimo imeti radi, da jo sprejmemo in spoštujemo? - Ker je tudi ta maska del čudovitega bitja za njo.

Dobrodošli! Z masko ali brez.

Delavnica bo trajala predvidoma 3 ure.

Število udeležencev je omejeno. Obvezne predhodne prijave: tina@freia.si

 

09

Bralni klub za mlade
1. knjiga: Jorge Bucay: Ti povem zgodbo?

Sobota, 9.4.2022

Bralni klub je namenjen mladim, ki radi prebirajo kvalitetno literaturo in se o vsebinah pogovarjajo z drugimi. S tem želimo spodbujati branje pri mladih, izmenjavi in sprejemanju različnih mnenj ter krepiti izražanje lastnih pogledov in doživljanj v zvezi s prebranim.

Na vsakem srečanju bomo skupaj določili naslednjo knjigo in termin.

Vabljeni vsi, ki bi radi v prijetnem ambientu sobotnega dopoldneva uživali v družbi knjige z naslovom Ti povem zgodbo? avtorja Jorgea Bucaya, ki je eden izmed svetovno bolj priljubljenih psihoterapevtov, poln zgodb, ki sežejo zares globoko.

Vsak udeleženec bo sodeloval le toliko, kolikor bo sam želel, tako da lahko mirno pridete tudi samo poslušati.

Srečanje bo vodila psihoterapevtka Martina Vajs. Zaradi lažje organizacije so zelo zaželjene predhodne prijave na dogodek: https://www.1ka.si/a/2d3bc384

 

06
07
bottom of page